Els petits descobreixen la Mediterrània

A final de juny, tot just començar el casal, vam rebre notícies d’en “Fisher”, un periodista anglès que viatja pel món fent reportatges. Durant aquest juliol, farà un tour per la Mediterrània i ens convida a compartir la seva experiència amb nosaltres.

El viatge s’inicia a les costes d’Egipte. En “Fisher” ens explica que ha visitat les piràmides, unes construccions enormes i mil·lenàries…on hi ha pogut trobat inscripcions estranyes. Aprofitem el dia per conèixer-nos una mica i per compartir una estona de jocs egipcis.

Dimarts encetem l’activitat en anglès amb la visita de l’Eva:

“First English class! We introduced ourselves and we said how we felt. Vam practicar els numeros amb la cançó “One, two, three, four, five, once I caught a fish alive” and we learnt a lot of sea animals: shark, squid, whale, shell, octopus and many more!”

Primera classe d’anglés! Ens vam presentar i vam dir com ens trobàvem. Vam practicar els numeros amb la cançó “One, two, three, four, five, once I caught a fish alive” i vam aprendre un munt d’animals marins: tauró, calamar, balena, cloïssa, pop, i molts més!

Al dia següent ens convertim en constructors de piràdimes, treballant el fang en petits grups. Acabem el dia combatent la calor i fem tota mena de jocs d’aigua!

El dijous anem a la piscina i ho passem d’allò més bé!

Per acabar la setmana, divendres 3 de juliol marxem de visita al CRARC (centre de recuperació d’amfibis i rèptils de Catalunya). És com una mena d’hospital d’animals on a més cuiden d’aquelles bestioles que molta gent compra i quan es fan grans les deixen anar als estanys dels parcs. Tortugues, granotes, gripaus, iguanes, serps, varans, llangardaixos…i fins i tot cocodrils!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A més de veure’ls vam poder tocar-ne alguns, mireu quins animals més bonics!

Error
Aquest vídeo no existeix

Vam començar la següent setmana amb una nova carta d’en “Fisher”. Ens comentà que ja havia arribat a Grècia i ens proposà de celebrar unes Olimpíades! Però alhora ens va alertar que una companya seva l’estava perseguint per pendre-li el reportatge i que potser ens faria la guitza…

Dimarts 7 de juliol vam trobar una carta misteriosa a la nostra sala…era de la “Sharkana”! Ens explicava que estava molt contenta de saber que acompanyàvem al “Fisher” en el seu viatge i que tenia ganes de conèixer-nos. Per fer-ho més divertit, ens convidava a fer un ball de màscares gregues i deia que apareixeria a la nostra festa. Vam posar-nos mans a l’obra i ens van sortir unes màscares maquíssimes. Mentre ballàvem ben contents vam escoltar un soroll a la nostra porta…quin susto! La “Sharkana” ens havia espantat per riure’s de nosaltres!

Per recopernar-nos de l’ensurt va rebre’ns l’Eva i vam fer activitats en ànglès:

“We learnt the game “Rock, scissors, paper” and we played  “What’s the time Mr Shark?”. We mimed the sea animals that we learnt last week and we started our mural by creating imaginary animals: an octowhale or a jellyphin! We loved playing a  Memory game with sea animals and we had fun singing: 1 2 3 4 5 once I caught a fish alive!”

Vam aprendre el joc “Pedra, paper, tissores” i juguem a “Quina hora és, Senyor Tauró?”. Vam fer mímica dels animals marins que vam aprendre la setmana passada i vam comencar el nostre mural creant animals imaginaris: un polp balena o una medusa dofí! Ens va encantar jugar al Memory amb animals marins i ens ho passem molt bé cantant: “1 2 3 4 5, once I caught a fish alive!”

Al dia següent en “Fisher” va voler recompensar-nos per la malifeta de la “Sharkana” així que ens va enviar una recepta secreta per a fer pizzes d’allò més bones! I es que resulta que de Grècia havia viatjat cap a Itàlia. Vam cuinar amb tot l’amor i ens van sortir unes pizzes per llepar-nos els dits!

Dijous vam anar a piscina i vam gaudir d’allò més!

9

a66657801a08d1fb3487ca1248401706

Per acabar la setmana vàrem anar d’excursió al Museu Nacional d’Arqueologia de Tarragona. Allà vam poder veure moltes pedres antigues, esculptures i tota mena d’objectes dels romans. Al museu vam fer una activitat sobre els Déus romans i les seves històries…s’en podria fer una telenovel·la!

La tercera setmana de casal, en Fisher ens va informar que estava a Barcelona per recollir informació de cara al reportatge que estava fent. Nosaltres, per tal d’ajudar-lo, li vam ensenyar el trencadís, una tècnica molt coneguda i característica de Barcelona i el seu arquitecte més famós: Antoni Gaudí. A més, en “Fisher” ens va explicar una historia del seu amic “Xisco”, un biòleg marí que viatja en el seu vaixell, salvant tots els animals marins que troba en perill. Vam recrear la seva història amb mímica, fent de submarinistes i explorant el fons marí i tots els animals i plantes que hi viuen.

Durant l’estona d’anglès vam aprendre els noms de les fruites més fresquetes per a l’estiu i vam jugar a un bingo molt especial:

“We played “Captain ball” and we learnt some names of fruit by miming them! In the classroom, we played a Fruit Bingo and we drew a fruit house for our imaginary animal: can you imagine an octowhale living in an apple?”

Vam jugar a Captain Ball  i vam aprendre alguns noms de fruites amb mímica! En classe, vam fer un Bingo de Fruites i vam dibuixar una casa de fruita per al nostre animal imaginari: t’imagines a un pop-balena vivint en una poma?

Però no tot va ser així de divertit, perquè la Sharkana ens va voler enganyar perquè fóssim amics seus i no ajudéssim al “Fisher”… Però què s’ha cregut? Aquesta vegada sí que no ens enredarà! Mira que n’és de dolenta…

A la piscina ens ho vam passar molt bé, com sempre, gaudint de l’aigua fresqueta i jugant amb els companys.

Divendres tocava anar d’excursió al Museu d’Arqueologia de Barcelona, on ens van presentar els Déus grecs que vivien a l’Olimp, els objectes que els representaven i algunes històries molt interessants sobre ells. Zeus, Medusa, Hèrcules… Segur que si els hi pregunteu al vostres nens i nenes us en poden explicar alguna cosa.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La quarta setmana de casal va començar amb una carta d’en “Fisher” on ens explicava que havia arribat al Marroc, un país proper a nosaltres però amb una cultura força diferent. Mercats, camells, dirhams… Aquestes coses són les que surten en els contes típics marroquins i per això en vam llegir-ne alguns. També hem escrit els nostres noms en el seu alfabet i hem conegut una part molt important de la seva cultura: les espècies. Sí, aquelles pols de colors i d’olors molt variades que a vegades es posen al menjar. Doncs vam tastar algunes i vam descobrir que si es barregen amb una miqueta d’aigua es poden fer servir per pintar.

Però la Sharkana ens va espantar quan vam descobrir que ens havia robat les cartes que el Fisher ens havia enviat. Així que vam anar a mirar les càmeres de seguretat per comprovar-ho. Sí, havia estat ella… Per sort, el Fisher havia trucat a la policia perquè la busquessin. A veure si l’agafen i deixa d’empipar-nos!

A l’hora d’anglès vam fer una miqueta d’esport per aprendre a comptar en anglès. Quants bots de pilota podem fer? Quants punts aconseguim en una diana? I tots ho van fer genial!

“Outdoors, we counted bounces to practice numbers, some of us are really good with the ball! Then we drew a giant bullseye on the ground and we loved throwing stones and adding numbers! We finally played What’s the time Mr Shark, our favourite! At Gras i Soler school, we made a pirate hat on our own!”

I per fi va arribar el divendres, última excursió d’aquest casal… El destí era el Cim de les Àligues, un indret a la muntanya on viuen moltes aus rapinyaires. Què no sabeu que són? Son uns ocells que mengen carn i tenen el bec i les potes en forma de ganxo per poder caçar. Vam conèixer les aus més grans del món, els voltors, les més rapides, els falcons, les més fortes, les àligues i les més curioses de la nit, les òlibes. A més, durant l’estona de vol lliure de les aus, vam veure-les en acció, volant en llibertat per sobre dels nostres caps. Va ser molt emocionant!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Més endavant us desvetllarem com acaba la nostra història amb el “Fisher”… i pujarem més fotos, així que estigue a l’aguait!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s