DE VIATGE AMB EL MITJANS

El nostre viatge començà a finals d’un calorós mes de juny. Durant la primera setmana de casal vam aprofitar per conèixer-nos, jugar, riure i compartir bones estones…i sense que faltés l’aigua per refrescar-nos!

Tot començar vam rebre la visita de l’Eva:

“First day! We introduced ourselves and we practised numbers and body parts. We also learnt how to spell four sea animals: fish, shark, whale and turtle!”

Primer dia! Ens vam presentar i vam practicar numeros i parts del cos. També vam aprendre a lletrejar quatre animals marins: peix, tauró, balena i tortuga!

Després del pati vàrem rebre notícies d’en “Martí Salvamars”, una persona que ha dedicat tota la seva vida a navegar per la Mar Mediterrània i les seves ribes, lluitant contra la contaminació en el món i defensant la conservació dels animals i de les plantes marines. Dimarts, vàrem rebre una carta seva, en la que ens deia que acabava d’arribar a Barcelona i que havia vist que l’aigua de la Mar Mediterrània aquí era diferent a la d’altres ciutats i que les platges estaven molt i molt brutes. En Martí ens demanava ajuda per poder dissenyar uns cartells publicitaris per informar als companys i companyes del casal del que estava succeint. Nosaltres el vam ajudar dissenyant dos cartells i difondre el missatge.

Dimecres vam anar per primera vegada a la piscina i vam aprofitar-ho al màxim!

El dijous en “Martí Salvamars” ens va proposar de fer una Ginkana sobre la Mar Mediterrània, per tal d’esbrinar quantes coses en sabíem sobre la nostra mar. Vam haver de muntar un trencaclosques (encara que ens va costar una mica, finalment ho vam aconseguir); vam haver de pintar la mar Mediterrània al terra i esbrinar quina bandera pertanyia a cada país que l’envolta; ens vam convertir en vaixells que havíem de viatjar de país en país; en pescadors furtius i en rescatadors de peixos i vam haver de respondre correctament una preguntes una mica complicades sobre la mar Mediterrània…si el que volíem era no mullar-nos! Vàrem riure d’allò més!

A la segona setmana de casal vam tornar a ser els primers a l’hora d’anglès:

“To start creating our island, we learnt some shapes: square, rectangle, triangle, star, cross… We made 2 groups and we chose a shape for our island! We also learnt the game “Who took the cookie?” It’s our favourite!”  

Per començar a crear la nostra illa, vam aprendre algunes formes: quadrat, rectangle, triangle, estel, creu… Vam fer 2 grups i vam triar una forma per a la nostra illa! També juguem a “Who took the cookie?” El nostre favorit!

Tot seguit vam aprofitar per acabar els nostres cartells i jugar una estona…mireu quina colla!

Dimarts vam tornar a rebre notícies d’en “Matí Salvamars”, qui ens presentà el seu blog, on penjava informació sobre els seus viatges i les coses que anava descobrint. Alguns temes ens van donar de què parlar, com ara la sobrepesca, la contaminació, l’urbanització massiva del litoral i els animals en perill d’extinció.

Al dia següent vam tornar a la piscina i dijous vam viatjar uns instants a Egipte. En Martí ens parlà d’una esculptura d’allò més estranya… l’Esfinx de Gizah. Què debia representar? Mireu, mireu quines Esfinxs casolanes vam crear!

Per acabar la setmana vam fer una visita al Museu Arqueològic de Tarragona, on vam d’investigadors del món antic.

Una setmana més i fem anglès de bon matí:

“We learnt a concentration game really hard and we practiced numbers up to 20! After our Cookie game, we started drawing sea animals living in the sea of our imaginary islands!”

Vam aprendre un joc de concentració molt difícil i vam practicar els numeros fins a vint! Després del joc de la Cookie, vam dibuixar animals marins que viuen en els mars de les nostres illes imaginàries!

Dimarts en “Martí Salvamars” es posa de nou en contacte i ens convida a conèixer alguns mites de la Grècia. Al seu blog trobem un conte adaptat sobre una criatura fantàstica…el minotaure! Tot seguit vam imaginar-nos com podia ésser allò de ser mig un animal i mig un altre… així que vam provar d’inventar-nos la nostre propi ésser mitològic.

Dimecres…piscina!

…i dijous reprenem el fil de l’excursió a Tàrraco del divendres anterior. Ens tornem a posar a treballar i creem mosaics per decorar la nostra sala amb un toc més Mediterrani. Quin goig que fan!

L’excursió del divendres 17 de juliol ens portà al Museu Arqueològic de Barcelona, on vam conèixer com vivíem els nostres avantpassats.

Seguim gaudint del casal i tornem a començar una nova setmana fent jocs en anglès:

“Outdoors, we played a very funny hide and seek game: the seeker was blinfolded and we had to yell at him or her so that he can find us! We practiced our math with a Numbers Marathon and then we learnt the vocabulary of the family, who will save us from the quicksand?”

Al pati, vam jugar a un fet i amagar molt divertit: el que buscava tenia els ulls tapats i nosaltres havíem de cridar perquè ens trobés! Practiquem els numeros amb una marató i vam aprendre el vocabulari de la família. Qui ens salvarà de les sorres movedisses?

Un altre dimarts rebem notícies d’en “Martí Salvamars” mitjançant una carta on ens explica que ja s’apropa el final del casal d’estiu i ell ha de marxar a salvar més animals i a protegir la seva estimada mar Mediterrània. Abans d’això, però, ens va proposar un últim joc de proves, on vàrem tornar a visitar els països que havíem treballat en setmanes anteriors.

A través d’aquestes proves, es van convertir en mòmies, van haver de trobar pel pati animals en perill d’extinció de la mar Mediterrània i identificar el seu nom, dissenyar animals mitològics de manera cooperativa, crear un desert per a la seva Esfinx, vivenciar la guerra púnica entre romans i els cartaginesos, però d’una forma molt especial, amb una guerra de petons de colors! Ho varen fer molt i molt bé, així que vàrem rebre una recompensa per dijous…una recepta d’allò més dolça!

Dimecres vam tornar a la nostra estimada piscina:

Dijous en Martí va complir amb la seva paraula i vam seguir les seves indicacions per fer unes galetes marroquines d’avellana i xocolata. Vamn treballar molt, ens ho vam passar d’allò més bé i aquí en teniu el resultat! Per llepar-se’n els dits!

Finalment va arribar el divendres i vàrem marxar d’excursió… al Cim de les Àligues. Va ser tota una experiència poder veure les aus rapinyaires tant de prop.

Però…això encara no s’ha acabat! L’última setmana la dediquem a preparar una sorpresa…voleu saber de què es tracta? Doncs prepareu-vos que té molta marxa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s