Els Petits: Mandonguilles i Patates

Hola famílies! Ja tornem amb l’entrada de la 4a setmana del grup de les Mandonguilles i les Patates. Esteu preparats i preparades?

Dilluns ens vam trobar el farcell del Quim ple de quadres i fotos molt curioses. En unes sortien uns animals amb les potes mooooolt llargues, que les havia fet un pintor molt famós: en Dalí. A més, ens ensenyava unes fotos d’uns carrers de la ciutat que estava visitant, Girona, però plenes de flors. Així que nosaltres també ens vam posar a fer el que havíem vist i vam fer els nostres propis animals. I per recrear les flors vam pintar amb les mans sobre uns llenços molt especials: els nostres propis cossos!

Dimarts vam rebre una carta del Quim on ens demanava ajuda per poder fer les paus amb la Regina, per veure quines idees se’ns ocorrien. Però també se li va colar una carta per la Regina on semblava que volia parlar amb ella… Quina relació més rara. Per ajudar-lo, vam decidir inventar-nos una cançó. Després d’escalfar la veu amb algunes cançons ( com la del Monstre de Banyoles, típica de Girona), vam posar-nos mans a l’obra i vam adaptar la lletra de la cançó de la Vaca Flaca, que ens agrada molt. Ens va quedar una cançó xaxipistaxi i vam començar els assajos.

El dimecres vam anar a la piscina i, a la tornada, vam posar-nos amb la gravació de la cançó. Com uns professionals, vam assajar una miqueta abans de fer-ho. Aquí podeu veure i escoltar el resultat. Amb música en directe i tot!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Dijous vam anar d’excursió a Catalunya en Miniatura. Vam poder pujar al circuit de tirolines on vam demostrar la nostra habilitat i, després, vam visitar l’exposició de maquetes on vam identificar alguns dels edificis més importants de Catalunya, incloent el pont del Diable i la casa Batlló, que en Quim ens va ensenyar. Ens estem convertint en uns experts!

 

Divendres ens va arribar una postal de Girona signada per… esteu preparats? La Regina i el Quim!!! Sí, els dos alhora. Resulta que gràcies a la nostra cançó, han pogut fer les paus i ja tornen a ser amics. Es veu que eren antics companys d’escola. A més, ens van deixar el número de telèfon per trucar a la Regina i, quan vam parlar amb ella, va ser super amable. Vam fer-li alguna pregunta i, sabeu què? A ella li agrada el Quim! I sembla que al Quim també li agrada la Regina… Quines coses, oi? Ara són molt amics i nosaltres estem molt contents perquè ja no cal ajudar el Quim a fugir d’ella.

A més, la Laura ens va portar quatre jocs inspirats en Girona: bufar uns gots de plàstic com si fos el vent de tramuntana, el joc de les bitlles tradicional… Ens ho vam passar molt bé!

Però també va ser un dia agredolç, ja que alguns companys i companyes i la Emma, la monitora de les Mandonguilles, ja marxen del casal. Us trobarem molt a faltar!!!

Això ja s’acaba, queda una setmana i esperem que sigui fantàstica. Fins aviat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s