Reunió de famílies

Estimades famílies!

El passat dijous 5 de juny ens vàrem trobar l’equip de monitors i monitores del casal d’estiu amb diverses famílies dels nens i nenes que participaran als casals d’estiu 2014. Per tots aquells que no vàreu poder assistir a la reunió, us adjuntem el contingut del llibret que es repartir:

CASALS D’ESTIU 2014: “ESPLUGUES CITY”

QUÈ SÓN ELS CASALS D’ESTIU?

Quan acaba el curs escolar, els infants i joves disposen de nombrosos dies de vacances, els quals, malauradament, no sempre poden compartir amb les famílies a causa de la complexitat de conciliar la vida laboral amb la vida familiar.

Responent a aquesta necessitat social, l’ajuntament d’Esplugues impulsa els casals d’estiu, gestionats per les entitats de lleure d’Esplugues: l’Agrupament Escolta Espluga Viva, el Grup d’Esplai Espurnes i l’Esplai Pubilla Cases-Can Vidalet. Aquestes entitats tenen una llarga història al municipi i són un clar referent, degut a la seva experiència i professionalitat, en l’organització de tota mena d’activitats educatives per infants i joves.

A l’oferta d’activitats de vacances hi trobem els casals d’estiu, on els infants realitzen activitats diverses, com ara jocs, gimcanes, tallers d’expressió plàstica, manualitats, teatre, titelles, danses i cançons, contacontes…Immersos en un món d’aventures fantàstiques a través de personatges màgics i misteriosos, en companyia de nens i nenes, fent amics i compartint vivències inoblidables.

Totes les activitats han estat programades pels nostres monitors i monitores amb l’objectiu que els infants gaudeixin de l’estiu d’una manera diferent, on el lleure i l’educació en valors esdevenen una activitat única.

DADES DE CONTACTE

 

Escoles on es realitzen els casals Telèfons Coordinador/a
Escola Folch i Torres 93-372 58 02 Eric Martínez
Escola Lola Anglada 93-372 11 04 Sergio Blanco
Escola Isidre Martí 93-371 30 42 Adriana Somalo
Escola Joan Maragall 93-371 39 95 Marta Francisco
Entitats organitzadores
Grup d’Esplai Espurnes 93-372 06 06
Agrupament Escolta Espluga Viva 93-473 39 09
Esplai PubillaCases-Can Vidalet 93-438 48 96
Ajuntament d’Esplugues 93-371 33 50

 

PÀGINA WEB DELS CASALS D’ESTIU

Aquest curs tenim com a novetat una pàgina web destinada a les famílies, per tal de facilitar la difusió d’informació i recordatoris sobre excursions, dies de piscina, materials específics que caldrà portar de casa, etc., així com a donar a conèixer les activitats que realitzaran els infants. Per accedir cal seguir la següent adreça i entrar a l’apartat que correspon al casal on està inscrit el vostre fill/a: http://www.casalsestiuesplugues.org


UN DIA AL CASAL

Casal de matí, de 9 a 14 h

9 h Arribada al casal

9.15 h Inici activitats

10.30 h Esmorzar i esbarjo

11 h Activitats

12.45 h Mànega o jocs d’aigua

13.30 h Recollida, valoració i comiat

14 h Marxem cap a casa (o al menjador)

 

SERVEIS OPCIONALS

Acollida8 a 9 h       

Menjador – 14 a 15.30 h (El primer dia de menjador us facilitarem el menú)

Aquest any no haurà servei de casal de tarda al Lola Anglada

 Si voleu fer servir algun d’aquests serveis de forma extraordinària ho heu de comunicar al coordinador/a el mateix dia al matí i pagar-lo al moment. Aquests són els preus per dia:

Acollida 2,5€ Menjador 7,90€

 

PROJECTE 2014: “Esplugues City

El centre d’interès d’aquest any girarà entorn el cinema aprofitant el 50è aniversari de la creació d’Esplugues City.

A través d’aquest patrimoni tan singular i característic d’Esplugues, volem apropar el cinema als infants. La nostra és una proposta àmplia on donar cabuda a tots els generes cinematogràfics, no podem negar, però, que de ben segur el Western tindrà un major protagonisme. Dins d’aquesta amplitud també volem conèixer l’art del cinema més enllà de ser-ne simples consumidors. Podem conèixer i posar en pràctica molts més papers: directors, guionistes, càmeres, productors, escenògrafs, actors i actrius…D’altra banda, tornarem a aprofundir en el coneixement del poble. Aquest treball serà de forma secundària ja que aquest és un tema que ja es va treballar en els últims anys com a centre d’interès dels casals d’estiu 2012.

Objectius educatius:

 • Conèixer i experimentar l’art del cinema, amb una mirada àmplia que tingui en compte tots els agents implicats i també els diferents gèneres existents.
 • Conèixer la història d’Esplugues City, els llocs i les ubicacions on s’hi trobava, com a part del patrimoni històric del nostre poble.
 • Promoure el coneixement i ús de noves tecnologies per poder fer cinema al nostre abast.

 

QUÈ HEM DE PORTAR CADA DIA AL CASAL ?

 • L’esmorzar
 • Banyador, tovallola i xancletes de piscina
 • Crema solar protectora
 • Roba còmoda, que es pugui tacar
 • Gorra

A més a més, els més petits (P3 i P4) caldrà que portin una muda de recanvi (que guardarem al casal) i un got de plàstic dur.

 

PISCINA

Els dies de piscina del nostre casal varien segons el grup d’edat:

DIMECRES – Menuts i Mitjans (P3, P4, 2n i 3r)

DIJOUS – Petits i Grans (P5, 1r, 4t, 5è i 6è)

Al casal del Lola Anglada els nens i nenes de menuts aniran i tornaran a la piscina en tranvia, mentre que els petits aniran caminant i tornaran en tranvia.

Aquell dia els nens i nenes cal que portin el banyador i la crema solar posats de casa. A més a més, us demanem que portin a la motxilla el seu propi pot de crema (poseu el nom per tal d’evitar pèrdues) per poder anar-los-hi posant durant el dia. També caldrà que portin un petit entrepà, per tal de recuperar forces després de la piscina, però que no sigui massa gran ja que el dinar és molt proper (aquell dia esmorzaran al voltant de les 12 h). El nens i nenes de P3 a 1r aniran a la piscina petita i els de 2n a 6è a la gran. Aquells nens i nenes de 1r que sàpiguen nedar podran anar a la piscina gran si disposen d’una autorització signada pel pare/mare o tutor (us facilitarem l’imprès durant el casal).

 

EXCURSIONS

Les excursions són una gran oportunitat per conèixer el nostre entorn, per fer un tipus d’activitat diferent i en molts casos, poder reforçar els continguts pedagògics que treballem durant el casal.

Dues de les excursions es faran dins de l’horari habitual, de 9 a 14 h, però n’hi haurà dues que duraran tot el dia, de 9 a 17 h. Aquests dies, els nens i nenes hauran de portar, a més de l’esmorzar i aigua, el dinar (excepte els que fan menjador, que disposaran de servei de pícnic).

Les dates i llocs de les excursions i les sortides són les següents:

4 de juliol (9 a 14 h):

 • Menuts, petits i mitjans- Cosmocaixa (Barcelona)
 • Grans- MACBA (Barcelona)

11 de juliol (9 a 17 h):

TOTS: Taller de Terrisseria (Sant Sadurní d’Anoia)

18 de juliol (9 a 14 h):

 • Menuts i petits- CRAM (Centre de Recuperació d’Animals Marins) (El Prat de Llobregat)
 • Mitjans i Grans- Catalunya en Miniatura i Bosc Animat (Torrelles de Llobregat)

25 de juliol (9 a 17 h):

 • Menuts i petits- IMAX (Barcelona)
 • Mitjans i Grans- Museu de Cinema de Girona (Girona)

Per descarregar tota aquesta informació seguiu l’enllaç: Llibret families 2014 LA

INFORMACIÓ ADICIONAL

Samarreta del casal

El primer dia de casal repartirem a cada nen/a la seva samarreta del casal d’estiu, la qual caldrà que portin els dies d’excursió i els de piscina. En alguns casos coincidirà que la necessitaran dos dies consecutius i per tant us aconsellem que, si no poden portar-la neta els dos dies, la portin preferentment a les excursions i no pas els dies de piscina. La importància de la samarreta no només recau en que facilita als monitors/es la vigilància dels infants a les sortides, sinó que també permet als propis nens i nenes identificar als seus companys i companyes, evitant així que es confonguin i marxin amb grups d’infants d’altres casals.

Polseres identificatives

Els dies de piscina i d’excursió els infants portaran una polsera de paper molt resistent (com les que fan servir a les macrofestes infantils) amb el nom del nen/a i el telèfon del monitor/a o coordinador. D’aquesta manera, ens assegurem que quan sortim del casal cada infant va degudament identificat. A més, conté un codi QR que enllaça amb una web on es detalla tota la informació sobre el casal i com contactar amb els responsables. Paral·lelament, els dies d’excursió es passa una instància als mossos d’esquadra per tal que estiguin informats de que els nens i nenes del nostre casal estan a la zona. Anteriorment, feiem servir carnets que portaven com collarets, els quals se’ls podien treure i es feien malbé. Amb aquest nou sistema pretenem garantir al màxim la seguretat dels infants a les sortides.

Si teniu qualsevol dubte o suggerència us agrairem que us poseu en contacte directament amb Grup d’Esplai Espurnes, qualsevol tarda de 16 a 20 h. al telèfon 93 372 06 06.

Més endavant afegirem més informació envers el casal d’estiu, estigueu a l’aguait! 😉

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s