Els menuts es fan a la mar!

El dilluns 29 de juny, els mes petitons i petitones del casal van rebre la visita d’en “Xiscu”, un mariner d’allò més despistat… Porta molts anys viatjant pel món, solcant mars i oceans, descobrint animals misteriosos, cultures olvidades i visquent tota mena d’aventures. Ara, ha arribat el moment de visitar la Mar Mediterrània però té un petit problema…ha perdut a la seva tripulació!

IMG_20150629_121517727

En Xiscu ens demana d’ajudar-lo en el seu viatge formant part de la seva tripulació, esdevenint els mariners més menuts i menudes que s’han fet mai a la mar! Durant el casal, anirem coneixent cosetes sobre la Mar Mediterrània, les cultures que han crescut a les seva riba i els animals que viuen a les seves aigües.

Voleu descobrir la història del seu viatge? Doncs som-hi! Agafeu-vos fort que ens fem a la mar!

Primer de tot, vàrem rebre a l’Eva, la monitora d’anglès, qui ens relata l’activitat que vam fer:

“First English class! We learnt our names and age and we met Fishy, the little fish! We also learnt the difference between BIG and LITTLE  and we created a fish out of play-dough. We loved singing “One little finger” with different moods: happy, sad, angry and tired!”

Primer dia d’anglés! Ens vam aprendre els noms i la nostra edat i vam conèixer en Fishy, el petit peix taronja! També vam aprendre la diferència entre GRAN i PETIT i vam fer un peix de plastilina. Ens va encantar la cançó “One little finger” cantada amb humors diferents: contents, tristos, enfadats i cansats!

Al dia següent, en “Xiscu” ens va explicar (per carta) que havia arribat a les costes de Grècia, on havia vist tota mena de runes, com d’edificis antics on ara no hi viu ningú. Què hi devien fer aquelles estàtues, columnes i blocs de pedra a Grècia? Vam anar descobrint algunes pistes sobre aquest misteri…

Dimecres 1 de juliol vam encetar la piscina i vàrem gaudir d’allò més! Després de banyar-nos vam descansar a la ombreta i vam veure uns dibuixos sobre la llegenda de l’Esfinx. I es que als grecs, els hi encantava el teatre!

Tot seguit, dijous, vam descobrir que a més de les històries els grecs van ésser els primers en fer Olimpíades! En “Xiscu” ens va preparar una gimcana d’allò més divertida, on vam haver de córrer i saltar pel pati, superant tota mena de proves. Després de portar amunt i avall la torxa en “Xiscu” ens va premiar amb una medalla, a tot els campions i campiones!

Per acabar la primera setmana vam marxar d’excursió al CaixaFòrum, on vam veure l’espectale “Una petita mirada al món. Si aquest món fos meu”. Allà ens van explicar un conte al ritme de la música!

Aquí teniu algunes fotografies de la primera setmana:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Partim de Grècia i ens fem a la mar una altra vegada. Durant la setmana del 6 al 10 de juliol els menuts i les menudes vàrem seguir el nostre viatge capitanejats pel “Xiscu”. Les aventures que vam viure van ser encara més intrèpides i divertides!

El nostre vaixell es dirigí a tota vela cap a les costes d’Egipte. Però, com que el camí és molt llarg, en “Xiscu” ha decidit de posar-se l’equip de submarinista i descobrir els misteris del fons marí. Per tal d’endinsar-nos en el món aquàtic, el nostre capità ens va demanar que entre tots els tripulants féssim un mural de com ens imaginàvem les profunditats del mar. I com no podia ser d’una altra manera, vam ser del tot creatius dibuixant peixos de tots els colors amb les nostres mans! També vam jugar al joc dels pescadors entre molts d’altres.

Dimarts 7, va acompanyar-nos l’Eva en aquest viatge subaquàtic:

“Whale, seahorse, shark and seastar! Which animals are big and which little? We can also count up to five and we know 4 colours: red, blue, yellow and green! Let’s sing “One little finger” in different moods: happy, sad, angry or sleepy! To learn the moods and have fun, we sing the song “If you’re happy and you know it”! We finally started our mural drawing a little fish onside a whale!”

Balena, cavall de mar i estel de mar! Quins animals són petits i quins grans? També sabem contar fins a 5 i coneixem 4 colors: vermell, blau, groc i verd. Cantem “One little finger” amb humors diferents: contents, tristos, enfadats o amb somni! Per aprendre els humors i passar-ho bé, cantem  la cançó “If you’re happy and you know it”! Finalment comencem el nostre mural dibuixant un peix petit dins d’una balena!

Al dia següent vam anar a piscina i vam aconseguir deixa de banda la calor d’aquests dies remullant-nos una bona estona.

Dijous dia 9, vam rebre notícies noves d’en “Xiscu”. Per correu exprès ens va enviar una foto seva disfressat de submarinista i nedant entre els taurons! Ens va explicar que el fons marí es d’allò més fascinant, però que malauradament hi havia molta brutícia… Les escombreries que llencem al mar l’embruten i fan malbé l’aigua i tots els animals i plantes que hi habiten. Ens va fer molta pena que això passés i vam decidir que mai més llençaríem coses al mar i que a partir d’ara sempre faríem servir les papereres. Per posar-ho en pràctica, vam fer jocs per netejar el mar, coneixent la diferència entre els animals marins més comuns. Ens ho vam passar d’allò més bé jugant a les puçes i al terra, mar i aire dels animals marins!

I no podíem acabar la setmana sens anar al fons del mar… així que divendres vam marxar d’excursió a l’Aquàrium de Barcelona! Allà ens vam convertir en tots uns experts, descobrint peixos, morenes, anèmones, pingüins, meduses, algues… Ah! I m’oblidava que també vam veure taurons molt grans i amb moltes dents enormes i punxegudes. Les monitores estàvem una mica espantades, però  els nostres intrèpids
mariners i intrèpides marineres ens van protegir i ens van donar molta valentia!

A més, vam anar al teatre de l’Aquàrium, on vam conèixer la història d’una pescadora que va llençar brutícia al mar… i es va convertir en un taurona! Va ser un dia fantàstic!

Però això si… vam quedar esgotats de tant viatge!

Mica en mica vam arribar a la tercera setmana de casal…i vam llençar l’àncora a les costes d’Egipte! Finalment havíem arribat!

El dilluns en “Xiscu” ens envià una carta explicant com vivíen i vestien els egipcis, a més de parlar-nos d’unes construcciones molt estranyes que s’anomenaven “piràmides”. Però com ens imaginàvem els menuts i les menudes l’Egipte? Doncs ens vam posar mans a la feina i com a bons artistes vàrem construir una piràmide amb els nostres dibuixos!

Al dia següent va tornar a visitar-nos l’Eva:

“We played the game “Fishy, fishy, shark” and we loved miming animals with our bodies! In the classroom, we made a jellyfish and some of us took it home!”

Vam jugar a “Fishy, fishy, shark” (ratón que te pilla el gato)  i ens va encantar fer mímica d’animals marins amb els nostres cossos! En classe, vam fer una medusa i alguns ens la vam portar a casa!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Després del pati vam  rebre una carta urgent d’en “Xiscu”… resulta que havia perdut tota mena d’objectes egipcis! Que n’és de despistat aquest “Xiscu”! Doncs com no podria ser d’una altra manera, vam cercar per tot en casal i no ens vam deixar res. A més, ens vam fer una corona egípcia. Això de l’Egipte ens va agradar tant que vam decidir anomenar-nos a partir d’ara “mòmies” i “faraons”.

I dimecres… piscina! No podia faltar-hi!

IMG_20150715_103312470

Dijous 16 de juliol encara seguíem a l’Egipte i vàrem fer-nos collarets i braçalets d’allò més bonics. Mireu que grans artistes! Per celebrar-ho vam fer tota mena de jocs d’aigua… amb aquesta calor sembla que siguem al desert egipci de veritat!

Per acabar la setmana vam marxar d’excursió al CosmoCaixa, on vam visitar el “Bosc Inundat” per després fer un taller de “Toca, toca”.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Voleu conèixer algunes de les bestioles que vam poder tenir a les nostres mans? Doncs no us perdeu el següent vídeo!

Error
Aquest vídeo no existeix

Hem arribat al final… però aquí no s’acaba el nostre viatge! Properament us informarem de la següent parada que han fet les “mòmies” i els “faraons” al Marroc, estigueu a l’aguait!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s