Els MENUTS aprofundim en el món de la literatura

La setmana passada, l’artista Calista va tornar a encomanar una missió artística als Pintors i Antoni Tàpies del Casal Folch i Torres. Si érem experts en pintura i música, i ara ha estat la literatura.

Un cop més, les seves maletes van aparèixer plenes d’art! La Calista ens va amagar diversos llibres i contes pels voltants del casal, que explicaven històries genials però una mica peculiars: no tenien un final tancat i ens el vam haver d’inventar!

 

Essent-ne ja uns experts, vam crear la nostra pròpia història, seguint un procediment molt rigorosament professional: primerament vam plantejar diversos escenaris i personatges diferents, escollint-ne el més votat. Després, en grupets, vam plantejar una història diferents, inventada i vam escollir la més votada. I com que la literatura no es tanca només als llibres, vam representar teatralment (amb titelles) la història. Per això, cada nen/a tenia un rol preparatiu diferent a l’hora de dibuixar o pintar tots els llocs, personatges i elements necessaris per a la història.

I no només això, sinó que a més vam poder fer els nostres propis titelles de la història de la Caputxeta Vermella que ens va explicar la Carmen, l’amiga de la Calista, en anglès. Quant a la cinematografia, vam jugar al joc de les pel·lícules per endevinar quina història representaven els nostres companys/es i també vam veure la pel·lícula Monstruos University.

Com cada dimarts, vam gaudir fent ambients. Aquesta vegada amb maquillatge, pintura, decoració de màscares i disfresses.  Com si fóssim actors de teatre o cinema!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Finalment, divendres vam gaudir amb l’excursió al museu Agbar de l’aigua a Cornellà fins que la pluja va fer que haguéssim de tornar al casal. Tot i això, ens ho vam passar d’allò més bé amb els jocs d’aigua que vam fer.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Esperem que la Calista ens pugui segellar el passaport en l’àmbit de la literatura i hagi quedat meravellada, i que el Científic misteriós entengui una mica més que les coses no han de ser tan quadrades i perfeccionistes, sinó que hi ha d’haver un lloc per a la imaginació i la creativitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s