Patates i Mandonguilles coneixem Tarragona!

Hola famílies! Com esteu? Nosaltres estem genial, no parem de fer activitats per conèixer més coses de la cultura catalana. Aquesta setmana, en Quim ens ha apropat una miqueta més a Tarragona, terra de castellers, romans i arròs. Ara veureu.

Dilluns, en Quim ens va ensenyar una de les tradicions més impressionants: els castellers. Aquella gent que vesteix amb samarretes de colors, faixes i pantalons blancs i que es dediquen a fer torres pujant un damunt dels altres. I nosaltres hem volgut fer els nostres castells, però com que fer-ne un de veritat requereix molta pràctica, hem fet uns més senzills amb gots de plàstic. I el resultat no ha estat gens dolent. Aquí en teniu una mostra.

Dimarts ens va portar unes llegendes sobre un pont o aqüeducte molt conegut a Tarragona: el “Pont del Diable”, que prové de l’època dels romans. La llegenda explica que el diable el va construir per ajudar als habitants de la zona a canvi de l’ànima del primer que el creués… i va resultar ser un ase. Quines coses, oi? Tant ens va agradar aquesta llegenda que vam voler convertir-nos en romans per construir el nostre propi aqüeducte per poder transportar aigua.

Dimecres vam anar a la piscina com sempre i a la tornada, per a sorpresa nostra, ens vam trobar les portes de les nostres sales precintades amb cinta policial! En obrir, vam trobar tot el que hem anat fent aquestes setmanes amb cinta i, a més a més, vam trobar una persona: LA INSPECTORA REGINA!!! Ens vam espantar una mica, però vam poder parlar amb ella i vam aconseguir que ens tornés totes les coses.

El dijous, en Quim ens va portar tot de material per poder plantar arròs com fan al Delta de l’Ebre. Però no va ser tot, perquè la Laura ens va portar el mite de Ròmul i Rem, uns romans que van ser criats per una lloba i van lluitar per ser reis de Roma. Ja veieu que els romans tenien mites i llegendes per donar i per regalar.

El divendres vam anar d’excursió a les Mines Prehistòriques de Gavà i vam poder conèixer una miqueta més dels habitants de la zona fa milers d’anys, al Neolític. Ens vam endinsar en les mines, vam veure restes de ceràmica, vetes de minerals a la roca… i fins i tot restes d’esquelets!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A la tornada vam acomiadar-nos d’alguns companys que ja marxen del casal i que trobarem a faltar, però també tenim ganes de veure que passa amb la Regina i el Quim, que no paren quiets.

Fins la propera!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s