Tercera setmana dels Banana Show. Coneixem Tarragona!

El grup de Mitjans, els Banana Show, ens ho hem passat d’allò més bé durant aquesta setmana al Casal!

El dilluns, quan vam arribar, teníem una gran sorpresa i és que el nostre amic Derek, ens havia enviat un e-mail amb unes fotos genials! El missatge ens va ser entregat a través de la monitora d’anglès i amb la seva ajuda i el nostre esforç ho vam traduir molt ràpid, desxifrant així que la província que treballaríem seria Tarragona!

Les fotografies que havia enviat el Derek eren precioses i ens van ensenyar moltes coses, com per exemple els Amfiteatres, els jocs que es feien al seu interior com les lluites de gladiadors o les naumàquies i la llegenda de Ròmul i Rem, així com un munt de restes històriques que encara podem trobar a Tarragona, abans anomenada Tarraco. Ens va encantar aquesta activitat i no ens cansàvem de fer preguntes!

El dimarts, ens van donar una notícia que ens va encantar, i es que el dijous faríem una activitat genial on representaríem una batalla entre Ibers i Romans. Les monitores ens van ensenyar els vestits que portaven, les armadures, les espases i un munt d’informació molt interessant i és així com ens vam disposar a crear la nostra pròpia espasa amb cartró al mateix temps que ens ajudaven a fer les nostres túniques (blanques si érem romans i marrons si érem Ibers). Ens van quedar fantàstiques per a la gran batalla!

El dimecres vam passar un matí molt refrescant a la piscina, banyant-nos i jugant tots plegats per després anar a esmorzar amb els nostres companys/es i tornar al Casal on vam començar a veure una pel·lícula preciosa que ens va encantar, “El viaje de Chihiro”.

El dijous va arribar el gran dia, la gran batalla!!! Entre tots i totes ens vam preparar, posant-nos les nostres túniques i agafant les nostres espases i ens vam dirigir a la pista del pati, on tots plegats vam construir amb capses de cartró una muralla per a cada equip a banda i banda de la pista. El joc consistia en intentar agafar les capses de l’altre equip i portar-les cap a la seva banda, però no era tan fàcil com semblava, ja que cada cop que ens trobàvem amb un enemic ens havíem de parar i enfrontar-nos en una batalla de Pedra-paper i tisores, on el perdedor havia de seure a terra i esperar que un company/a vingués a salvar-lo. Va ser impressionant les ganes que hi vam posar, ho vam passar genial, tant que no volíem parar!

Després, vam acabar de veure la pel·lícula i la vam comentar entre tots/es. Van sorgir temes molt interessants com els prejudicis de les persones o la contaminació dels rius. Va ser una peli que ens va marcar molt i sobretot que ens va fer pensar en tot el que ens envolta.

El divendres va arribar el dia de l’excursió, aquest cop vam anar a Collserola i va estar molt bé. Allà ens havien preparat uns tallers molt macos, no sense abans, esmorzar tots junts/es!

 

Per una banda, havíem de divisar, amb un aparell molt divertit, el pantà i els animals que hi vivien en ell  (granotes, Bernats pescaires, entre d’altres).

Foto 5

Foto 6

A continuació, vam seguir el rastre d’unes petjades fetes amb farina, detectFoto 7ant de quin animal eren. Som uns súper exploradors/es!

I per últim vam fer un taller de Land Art, fent composicions d’animals amb fulles d’arbre. Va ser tota una experiència!

I no només hem de destacar això, ja que va succeir un fet molt important durant l’hora d’esmorzar i és que com som tan observadors/es vam detectar que el nostre entorn no estava massa bé, ja que altres persones havien llençat brossa a la muntanya i al riu, com per exemple llaunes, bosses de plàstic, etc. Ens va fer molta pena i ens va fer pensar en la pel·lícula que vam veure el dimecres i el dijous, així que de manera totalment espontània per part nostra, li vam demanar una bossa de plàstic a les nostres monitores i ens vam disposar a fer una neteja del nostre entorn, deixant-lo molt millor de com ho havíem trobat! Som genials!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s