3r setmana de Grans

Continua la recollida cultural dels Mamarraxus (grans)… Àsia!
La tercera setmana va començar amb una mica de pluja, fet que va ser idoni per submergir-nos en l’espiritualitat de l’Índia. No va ser fàcil, ja que dividits en tres grups, els Mamarraxus vàrem haver de desxifrar un missatge… Un missatge  que sense la cooperació dels tres grups era impossible de resoldre.  Concretament, el missatge ens deixava la pista del país de l’Índia  i imatges amb postures de ioga que cada grup havia de posar en pràctica. Com podeu veure a les imatges, amb teles i encens vàrem intentar recrear la nostra Índia i a través d’altres noves agrupacions, ens vàrem enriquir de les diferents postures de ioga que cada membre havia après amb el seu grup inicial. Això sí, algunes  ens varen resultar molt difícils d’imitar…

Aquell mateix dia vàrem fer la successió de l’Emperador II a l’Emperador III i tot i que encara no hem canviat el nom per un altre d’una llegenda asteca, ens hem animat i hem decorat un petit espai creant un faristol per compartir la nostra opinió, fer nomenaments i prendre decisions democràtiques.

El segon dia els Mamarraxus vam gaudir d’una petita gimcana asiàtica formada per un total de tres proves. La primera tractava d’experimentar amb els peus i anar sense sabates per trobar objectes amagats pel sorral del pati, ja que un dels costums dels asiàtics en arribar a casa és treure’s les sabates, fet que els denota de ser persones amb bona educació.  Pel que fa a la segona prova consistia a reflexionar sobre les guerres i els processos migratoris mundials. Així doncs, a través d’un joc amb pilotes, tots i totes ens vàrem posar en la pell de les víctimes que patidores dels aspectes econòmics, jurídics, ideològics, culturals i socials dels diferents territoris i/o persones. La tercera i última prova tractava de donar resposta a tres preguntes de trets culturals d’Àsia com per exemple la cultura més antiga, la quantitat de balenes que recullen en temporada de pesca o cercar nous països asiàtics que acaben en -AN. Però en cas d’error…  hi havia una penyora ben refrescant!

Finalment, el temps a diferència del primer dia, ens va deixar  acabar la jornada fent una batalla d’aigua amb pistoles i globus… va ser molt emocionant, divertit i refrescant … i  pot ser, l’Emperador IV per petició popular, se les haurà d’enginyar per poder repetir l’experiència!

Després del segon dia tan intens, el dimecres els Mamarraxus vam aprofitar per agafar energies de la batalla d’aigua per relaxar-nos i posar en pràctica l’espiritualitat apresa de l’índia a la piscina… encara que més d’un encara reservava energies… quina vitalitat la nostra!

Continuant amb el transcurs de la setmana, el dijous, seguint amb les tradicions d’Àsia i la seva fascinació per l’espai i la ciència, els Mamarraxus vàrem ser partícips d’una activitat de coets. Cadascú va crear el seu coet i va fer el seu corresponent súper llançament. Va ser molt xulo i a més, vam poder gaudir de l’espectació dels altres nens i nenes del casal!

Finalment vàrem acabar la setmana a l’Àsia amb més ciència visitant el CosmoCaixa. Allà a més de gaudir de diferents experiments i fer-nos experts en fotografiar ciència i animals, vàrem participar en el taller toca-toca. Sí, sí, vàrem poder tocar i descobrir animalons no perillosos de tres climes diferents: tropical, desèrtic i mediterrani.  Com es pot contemplar a les fotos, va ser realment fascinant…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s